Sininen bambu-jakku valmistui jo vappuna, mutta eihän tässä ole malttanut koneella istua polkkaamassa kun on ollut niin ihanat ilmat. Kirja (Missä kuljimme kerran, Kjell Westö) kourassa olen takapihalla istuskellut.

1527560.jpg

Malli        SiniKainen, oma
Lanka      Novita Bambu
Menekki   310 g
Koko        s-m
Puikot      3,5 mm
Virkkuukoukku  3
Muuta      3 nappia

Lähdin suunnittelussa hakemaan jotain vähän Julietin tyylistä, a-linjaista, kevyttä, kesäistä mallia. Eka versiossa helman silmukkaluku oli 30 suurempi kuin tässä toteutetussa, jossa se on 222. Jakusta olisi tullut turhan helmava ja pääsin purkuhommiin, kuten vähän ounastelinkin. Tässä toteutetuussa neuleessa a-linjaisuus on aika lievä, vaikka helmassa on 20 silmukkaa enemmän kuin rinnan alla. Helmaosan olen neulonut pitsimallilla, jonka löysin kirjasta 400 knitting stitches, sivulta 197 ja kuten jo tuolla aiemmin mainitsin, ohjeessa oli virhe. Se korjaantui, kun käänsi kavennukset päinvastaisiksi.

1527559.jpg

Tein kaula-aukon kavennukset siten, että neuloinkin 3 yhteen kahden sijasta pitsikuvion ulommaisissa kavennuksissa. Ihan toimiva juttu, paitsi että koko kaula-aukon pitsireunus vetäytyy hieman lyttyyn kun taas nappilistan kohdalla se "venyy". En tiedä olisiko se toiminut paremmin, jos jakku olisi ollut vähän väljempi. Pitsireunusta jatkuu niskaan ja takana keskellä on silmikoitu molempien puolien reunukset yhteen. Reunuksen kiinnittäminen takakappaleeseen oli työlästä siinä mielessä ettei millään meinannut tulla tarpeeksi siistiä saumaa. Turvauduin lopulta ylimääräiseen silmikointiin, eikä se vieläkään ole niin siisti kuin pitäisi. Alunperin ajattelin tehdä raglahihat, mutta koska langat olivat kahta, ellei useampaakin värierää (osa oli ilman vyötettä), en tohtinut ottaa sitä riskiä, että kerän vaihtuminen näkyisi värierona. Niinpä tein normaalit istutettavat hihat. Ne ovat eri värierää kuin miehusta, mutta sitä ei huomaa. Aluksi huolittelin vain etureunan virkkaamalla, mutta koska lanka on kevyttä ja jo sovitus vaiheessa näytti siltä että helman hieman aaltoileva reuna pakkasi käpertymään, virkkasin myös helmaosan ja hihansuun reunat. Pujotin nyörin ylimmäisiin pitsikuvion muodostamiin reikiin. Jos jakun yläosa olisi ollut pari senttiä pidempi, nyöriä ei välttämättä edes tarvitsisi. Nyt se on kuitenkin tarpeellinen, sillä sen avulla neule istuu paremmin kantajallaan.

1527551.jpg

Kuten huomaa, kuvat on otettu eri vuorokauden aikoina, ylin illalla ja alin aamupaivällä ja jakun alla oleva puserokin on vaihtunut. Flikkerissä vielä lisää kuvia. Olen suht´ tyytyväinen lopputulokseen, malli on aika kiva ja lanka todella mukavan tuntuista. Saas nähdä nyppyyntyykö se käytössä. Mitä tekisin toisin: Muuttaisin vähän helmaosan pitsikuviota, myös kaula-aukon reunapitsi olisi kapeampi ja koko olisi ehkä hieman suurempi.