Johtunee kauniista ilmoista, että mielessä pyörii jo keveitä kesäneuleita mutta kuinkas ollakkaan, pitkät sukat putkahtivat puikoilta.

1434973.jpg

Malli         Milja-sukka pienin muutoksin
Lanka       Novita Nalle
Menekki   130 g
Koko        37, sukansuussa 80 s
Puikot      2,5 mm sukkapuikot
1434975.jpg
1434983.jpg

Mallina oli jälleen kerran vanha tuttu Milja, tällä kertaa hieman venytettynä. En ole aikoihin tehnyt polvisukkia ja piti ihan Sukkasillaan kirjasta katsoa vinkkejä mitoitukseen. Pidän tuosta kirjasta, vaikka siinä onkin aika yksinkertaisia ohjeita ja malleja. Ulkoasu on mielestäni harmoninen ja kaunis samoin kuin kuvat. Onkohan mun aiemmissa sukissa liian lyhyet kantapäät, nyt nimittäin tuli huomattavasti pidemmät. Sukka istuu kyllä hyvin jalassa mutta en saanut kiilakavennuksia mahtumaan suoran osan puolikkaaseen. Eipä tuolla kai väliä, pääasia että tuli sopivat sukat. Vaalea väri ja pohjekavennukset korostavat ennestäänkin paksuja pohkeitani, öh. Taidan tehdä seuraavksi mustat sukat.

1434985.jpg

Kuvasimme sukat eilen laivalaiturilla, joka on noin 50 metrin päässä meiltä. Virta on ollut sulana melkein koko talven, rannalla oli vielä hieman jäätä. Toivottavasti sekin sulaa pian pois.

1434981.jpg