Toteutin uhkaukseni eli tekaisinpa sitten toisen, vähän isomman Hiirulaisen. Vaan ei tästäkään tullut suurensuuri. En voinut vertailla kokoja neuloessani, sillä ensimäinen Hiirulainen muutti jo jokin aika sitten Savonlinnaan.

1413804.jpg
Vasemmalla on uusi takki ja oikealla ensimmäinen versio, jota on ehditty jo tuunaamaankin.

1413782.jpg
Tytär, joka sai takin, halusi  helmaan ja hihoihin lisää pituutta. Neuloin palmikkokaistaleet ja kiinnitin ne helmoihin. Jotta saumoista tulisi mahdollisimman huomaamattomia, virkkasin sekä takin ja hihojen että kaistaleiden reunoihin kiinteitä silmukoita ja niihinpä oli helppo ommella kiinnityssaumat.

1413793.jpg
Tässä uudessa versiossa on 235 silmukkaa kun edellisessä oli 223. Vyötärökavennuksissa väheni 2 x 8 silmukkaa ja kavennuksen osuivat tällä kertaa suurinpiirtein kohdalleen. Neuloin kauluksen siten, että jätin reunalistat apupuikoille odottamaan siksi aikaa kun kavensin etukappaleiden yläosan. Yhdistin olkasumat kolmen puikon päättelyllä, vasta sitten jatkoin listojen tekoa. Neuloin reunalistat lyhennetyin kerroksin, jotta sain ne kääntymään kauniisti. Neuloin kummankin puolen listat ilman muotoilua sopivan mittaisiksi ja yhdistin ne taakse keskelle kolmen puikon päättelyllä. Yritin ensin silmukointia mutten ollut tyytyväinen lopputulokseen. Kauluksesta tuli aika siisti, vallankin kun jälkikäteen  kiristelin käännöskohdan löysiksi jääneitä silmukoita.

Seuraavalla kerralla osaisi ehkä tehdä vielä paremman ja isomman takin, mutta nyt tuntuu että Hiirulaisia ei valmistune täällä vähään aikaan.