Tässä muutama ilta sitten Avokki lueskeli illalla Markus Kajon kirjaa Kettusen paluu: ihmisen käsikirja (wsoy 2003). Sukupuolten eroavaisuuksia käsittelevässä luvussa Kajo toteaa, että osa naisista pystyy toimittamaan monta asiaa kerrallaan, kun taas miehiltä tämä kyky puuttuu. Ja koska juttu liippaa niin läheltä aiempaa arvontateemaa, niin enpä malta olla jakamatta lukukokemusta kanssanne.

"Moniulotteisnaisten tuotteliaisuuden sovelluksia

Esimerkiksi yksiulotteisemman sukupuolisisarensa toimittaman aivoleikkauksen aikana naispuolinen narkoosilääkäritär varmaankin aivan hyvin pystyisi neulomaan leikkaussalissa, samalla kuin narkoosittaa henkilöä ja pähkäilee nukutuskaasujen liukenemista tämän lelluisaan rasvakudokseen.

Leikkaussalissa ei tietenkään voi neuloa pölisevistä villalangoista, mistä menisi kuituja potilaan aivoihin, niin että hänelle kenties tulisi kielilläpuhumisen lahja tai synesteettisiä kykyjä. Potilas alkaa nähdä sävelet väreinä, kuulla hajut ääninä, haistaa kirjaimet tuoksuina jne.

Tällaisen kyvyn antaminen potilaalle ilmaiseksi olisi taloudellisesti järjetöntä. Toisaalta, kun potilas ei olisi etukäteen kielilläpuhumis-optiota tai synestesiaa tilannut, vaan saanut sen villalankapölyn ansiosta bonuksena, sairaalan olisi mahdotonta laskuttaa siitä ja ulkopuolinen kannattavuuskonsultti tietenkin taas haukkuisi henkilökunnan. Tästä opimme, että järki käteen jopa leikkaussalissa!

Pölisevien lankojen asemasta voisi neulova narkoosilääkäritär sen sijaan hyvinkin käyttää neulomiseen esimerkiksi ohutta, muovipäällysteistä johtoa. Semmoisesta kun saa neulomalla tehtyä lähes alkuperäisenlaisen venäläisen berjoskan verkkokassin."

Että semmoista. Ja lopuksi pääsiäistoivotus kaikille  kuvan kera, joka on otettu Oma Koti- nimisen lehden kannesta vuodelta 1932. Klikkaa kuvaa niin näet koko kannen.

1389888.jpg