Mitä sää saat kun sulla on kaksi nakkia ja sä jaat ne kahtia? Pyttipannua, sanoi Rauha. Tämä hupaisa sanailu on peräisin Pekkä Töpöhäntä elokuvan (en muista nimeä) tietokilpailu kohtauksesta ja oikea vastaus olisi ollut neljä. Aasinsilta. Mitä sää saat kun sulla on harmaita lankoja ja paljon sukkapuikkoja ynnä joulumieli? Villasukkiako? Ei vaan Joulutonttuja.

1127367.jpg

Tässä kuvassa tonttujoukko on vielä hyvin ruipelo, etten sanoisi onneton. Vaan tungetaanpa sisään täytettä ja rautalankaa rungoksi/rangaksi niin johan näyttää paremmalta:

1127357.jpg

Nämä siis eivät ole avaruusoliota vaikka siltä ehkä näyttää. Neulahuovutetaan naamat, tossut, tumput, lakit ja vähän vaatteita niin jopa tunnistaa tonttupoppooksi.

1127370.jpg

Kohta kun kuusi tuodaan sisään niin jokainen tonttu valitsee sopivan oksanhaaran ja jää nauttimaan joulutunnelmasta ellei sitten halua jäädä hyllylle seurailemaan joulun kulkua.

1150191.jpg

Joku saattoikin tunnistaa tämän porukan. Se esiintyi nimittäin Helsingin Sanomien Kivoin Käsityö kilpailussa, jossa voiton vei ansaitusti Nallukka. Siellä näkyi olevan muitakin neuleblogilaisia.