Olimme sunnuntaina avokin siskonpojan ristiäisissä. Vein samalla jälkitoimituksen eli aiemmin esiteltyyn neulesettiin kuuluneen villapeiton vauvelille. Tässä(kin) projektissa kävi vähän vanhanaikaisesti eli lanka loppui kesken ja peitosta tuli pienehkö:

1139533.jpg

Lanka         Pirtinkehräämön  hahtuva kaksinkertaisena
Menekki     190 g
Koko           36 x 70 cm
Puikot         8 mm pyöröpuikot

Aloitin neulomisen ajatellen että tulee senkokoinen peitto kuin lankaa riittää. Loin 100 silmukkaa ja neuloskelin sileää neuletta kasin pyöröpuikoilla. Onkohan nuo Novitan puikot aina noin nihkeitä, oli nimittäin aika-ajoin melkoista nitkutusta, luistoa ei juuri lainkaan. Sai siinä ranteita pyöritellä kun piti tehdä niin laajoja kaaria, höh. Peitto kutistui pesussa noin 40 %. Paremmilla käsivoimilla sitä olisi ehkä voinut venyttää hiukan suuremmaksikin. Reunat vahvistin/koristin pykäpistoilla, jotka tein Untuvalangasta. Myös koristepyörylät on virkattu samaisesta langasta. Ne on kiinnitetty harsinpistoilla siten että myös nurjalle puolelle syntyy kuvio, tosin valkoinen lanka ei erotu kovin hyvin taustastaan.

1139538.jpg

1139542.jpg

Päällä pidettäväksi peitoksi tämä on liian kapea mutta sitä voi mainiosti käyttää esim. vaunuissa patjan päällä. Sitten kun vauva on isompi, peitto voi toimittaa vaikka liukurin virkaa; ei muuta kuin isotveljet vetojuhdiksi, pikkuveli peitolle ja parkettia kiillottamaan.

Vähäisestä valonmäärästä johtuen  kuvat ovat hiukan latteita. Pahoittelen.