Viimeaikaiset neulomukset ovat olleet pieniä, mitään suurisuuntaista ja haasteellista ei ole esitellä. No yksi suurehko mahtuu joukkoon, mutta sitäkään ei voi näyttää kuin pikkusenvähän:

1069773.jpg

Joulun jälkeen enemmän.

Pikku-Miscalle neulottu villapuku jäi vähän vajaaksi ja niinpä jälkitoimituksena lähtee sukat, lapaset ja kaulahuivi. Toivottavasti ovat oikean kokoiset.

1069768.jpg

Malli   perussukat ja lapaset (kukahan ne alunperin onkaan keksinyt)
Lanka Nalle ja Nalle Colori
Puikot 2,5 mm sukkapuikot, 3 mm pyöröpuikot
Koko  100 cm
Menekki  sukat n. 40 g, lapaset 35 g, kaulaliina 50 g
Sukissa ja lapasissa 40 s. Kaulahuivin koko 10 x 80 cm, 32 s, malllineule 1 0, 1 n

Jännä juttu että lehdissä lastenneuleiden koot on kerrottu joko sentteinä tai vuosina. Öh, vaikka tässä itsekin on kolmen lapsen äiti, niin en minä enää muista minkä ikäinen on minkäkin kokoinen. Siksipä tuo senttimitoitus on melkein parempi tapa sillä eiväthän kaikki kuitenkaan kasva käyrien mukaan.

Tänään neuloin Pojalle villapipon eli kypärämyssyn. Se olikin mielenkiintoinen juttu, vaikkei ehkä kuvasta uskoisi. Poika suunnitteli sen ja meikä yritti saada näköistä.:

1069771.jpg

Malli    Poika
Lanka  Seiskaveikka ja Florica yhtäaikaa neulottuna
Puikot  4,5 mm sukkapuikot
Koko    keskikokoiseen päähän
Menekki n. 90 g

Lankayhdistelmä oli hyvä. Florica toi hieman pehmeyttä Seiskaveikan rinnalle. Kypärä on sileää neuletta.  Reunoissa on yksi ainaoikein kerros, jotta se ei rullautuisi. Saas nähdä toimiiko käytännössä . Jos ei, niin sitten pitänee esim virkata tukireunus. Säästyin ehkä monelta purkamiselta kun aloitin pipon päälaelta. Loin 6 silmukkaa apulangalla. Aloitin työn mustalla, toisella kerroksella poimin joka silmukan välistä uuden silmukan, välikerros ja nyt poimin joka kahden silmukan jälkeen uuden silmukan jne. Lopetin lisäykset kun työssä oli 96 s. Tein koko homman sukkapuikoilla (7 kpl) lippaan asti. Olihan se vähän työlästä mutta saipahan helposti sovitettua ja mallattua pipoa. Toinen syy oli se ettei minulta löytynyt  4,5 mm lyhyitä pyöröpuikkoja tähän hätään vaikka puikkoja on paljon. Pienillä muutoksilla näillä  eväillä voisi onnistua sellainen syvään vedettävä 20-luvun tyylinen päähine. Hm, pitääpäs kokeilla.

Olen edistynyt. Ennen pistin neuleisiin liittyviä lukuja ja mittoja milloin mihinkin paperilappuseen ja nehän kyllä häviää ajansaatossa. Nyt minulla on Vihko ja siellä tieto pysyy vähän varmemmin tallella, ellei se sitten mene katoamaan. Nytkin kirjasin urhoollisesti silmukkalukuja ja lisäksiä ylös, jotta voisin kirjoittaa kunnon ohjeet eli tulossa on. Ja eikös se ole niin ettei täältä netistä katoa mikään.

Ja nyt lähden lämmittämään glögiä.