No jo on mennyt elämä värittömäksi. Näyttää siltä ettei minulla ole kuin mustaa lankaa, ainakin tuotoksista päätellen. Nytkin on puikoilla mustaa, harmaata ja väritöntä eli valkaisematonta hahtuvaa. Outo tilanne, minä kun kuulun siihen vähemmistöön joka ei aloita uutta työtä ennekuin entinen on valmistunut, tai ainakin pyrin siihen. Saa sitä vahän lipsua  näin joulun alla.

Tytär kadotti harmaan lempipiponsa (HM:n halpissellaisen) ja halusi tilalle samanlaisen, ei mitään kuvioita eikä pintaneuleita, sileää vaan.Väriksi valikoitui, yllätysyllätys musta siksi, että se tuli Roosa-huivin kaveriksi ja koska lankaa sattui jäämään edellisistä töistä.

1077291.jpg

Malli         oma
Lanka       Novita Florica ( 100% villaa, 50 g = 175m) kaksinkertaisena
Menekki   n. 60 g
Puikot      4,5 mm pyöröpuikot

Pipo on neulottu korkeussuunnassa, vai onko se pituussuunta. Kumminkohan se sanotaan? Siis mittasin pipon korkeuden päälaelta otsalle (18 cm) ja laskin että 38 silmukkaa vastaisi sitä. Loin silmukat apulangalle ja neuloin pari kierrosta ennekuin aloitin mustalla langalla. Joka kolmen cm:n välein tein kolme lyhennettyä kerrosta: neloin 27, käännyin takaisin, neuloin 31, käännyin takaisin, neuloin 35, käännyin takaisin ja jatkoin normaalisti 38 silmukalla. Sehän on kai yleinen tapa, että lyhennetyillä kierroksilla kannattaa ensimmäinen silmukka ottaa neulomatta. Huomasin että käännöskohta tulee siistimmäksi kun jättää samaisen nostetun silmukan neulomatta myös seuraavalla kerroksella. Ymmärsiköhän kukaan? Kaikenkaikkiaan pipoon tuli 9 kolmen lyhennetyn kierroksen ryhmää. Inhoan paksuja saumoja missä tahansa vaatteessa. Kolmen puikon päättelyllä saa tosi huomaamattoman sauman ja sellaisen tein tähän pipoon. Jouduin virkkaamaan päälaelle muutaman kierroksen puolipylväitä, koska pipo ei kuulemma ollut tarpeeksi korkea. No sepä ei sieltä näy kun tupsu keikkuu huipulla.

Piposta tuli hyvä ja istuva niin että eipä palellu meidän tytön pää.