Kylläpä se on pidellyt lämmintä viime aikoina. Onneksi äskeinen ukkonen toi mukanaan vähän viileämpää ilmaa. Piti oikein istahtaa ihailemaan hienoja salamoita (noinkohan tuo sana taipuu?).

Sain kuin sainkin urakoitua Viivin puseron valmiiksi, mutta kyllä tuli hiki jossakin vaiheessa vallankin eilen illalla kun otettiin kuvia melkein valmiista työstä. Ei viitsinyt kovin kauan poseerata (ja sen kyllä huomaa). Viimeistelyt on vielä tekemättä sillä asianomaiselta tarttis saada hyväksyntä eli että kelpaako tämä tällaisena Viivi?

823727.jpg

Viivi on isompi kuin minä, siksi pusero näyttää vähän hupsulta minun päällä, mutta saahan siitä jonkunlaisen kuvan näinkin. Luonnossa eli livenä tuo vihreä näyttää paljon raikkaammalta kuin kuvissa.

823711.jpg

Malli
oma, vinkkejä malliin ja kavennuksiin otin kaarrokepuserosta nro 40 joka löytyy Novitasta 5/2003.
Lanka   
Alfa, SandnesGarn, 85 % villaa, 15 % mohairia (ihana lanka), menekki noin 700 g eli 9 kerää vihreää, 4 ruskeaa ja 2 valkoista
Puikot
6 mm pyöröpuikot 80 ja 60 cm sekä 5,5 mm pyöröpuikot, kauluksen tein 4 mm pienillä pyöröpuikoilla

Lanka oli helposti neulottavaa ja ihanan tuntuista. Puikkosuositus oli 7 mutta koska neulejälkeni on löysää, pärjäsin hyvin kuutosilla. Olihan tuo sileän neulominen aika ykstotista mutta siinähän se meni telkkua katsellessa. Voisihan tuota itselleenkin tehdä tällaisen paksun kaarrokepuseron. Edellisen tekeleen kanssa kävi vähän hassusti, mutta kerron siitä joskus toiste.

Sain tänään tiedon että ranneleikkaus eli niveltenvaihto on jo ensi viikolla. Huhhuh, vähän huolettaa vaikka ammattilaisten käsiin pääsenkin. Tämä elämä on joskus niin arvaamatonta ja epistä, huokaus.