Perjantaisin telkusta tulee Miss Marple. Sitä on mukava katsella jo senkin tähden että näyttelijöillä on paljon neulevaatteita ja melkein aina joku neuloo ja englantilainen neulonta näyttää niin hauskalta. Pari viikkoa sitten tulleessa jaksossa oli mielenkiintoinen villatakki ja varsinkin sen kaulus. Myös  Hepsillä taisi olla tämä kuva. Harmi ettei se kaulus oikein näy.

getdata.php?id=218

Äiti on kertomansa mukaan oppinut neulomaan "heittämällä" eli englantilaisittain ennen kouluikää. Taidon oli opettanut hänen mummonsa joka oli syntynyt vuonna 1878. Mutta mistä ihmeestä hän oli sellaisen tavan oppinut, ei ainakaan englanista sillä hän asui koko ikänsä Inarin ympäristössä. Mummo oli ollut kuulemma taitava käsityöihminen. Äitini ensimmäinen neule oli vaatimattomasti pitkät villasukat eli nykyisten sukkahousujen vastineet. On se äiti vaan ollut sinnikäs tyttö sillä hän sai kuin saikin sukat neulottua vaikka isoveli kovasti epäili.

Tämä kuva on ehkä 20-luvulta. Äidinäidinäiti eli kyseinen mummo tai ämmi niinkuin pohjoisessa sanottiin istuu vasemmassa reunassa, hänen vierellään on äidin täti, takkaan päin kumartuneena on äidinäiti ja oikeassa reunassa on äidin ukki eli äiji. Anteeksi kuvan surkea laatu.

703283.jpg

Muiden neuleblogeista löytyy toinen toistaan kauniinpia pitsihuiveja joten päätinpä minäkin kokeilla josko saisin jotakin aikaiseksi. Kätköistä löytyi juuri sopivaa lankaakin eli saan taas varastoja pienennettyä. Piti  tehdä mallitilkku ennekuin tohdin aloittaa itse huivin, en nimittäin ole mikään haka pitsien suhteen.

703291.jpg