On se jännä juttu että ihminen on neulonut vaikka kuinka kauan vaan eipähän ole pitsihuivia tullut tehtyä ennen kuin nyt. Ihastelin aikani muiden tekeleitä ja päätin että minulle myös. Meikäläisellä on menossa varaston tyhjennys ja sieltäpä sattuikin löytymään ihanan ohutta lankaa joka on todennäköisesti  Pirtin kehräämön kampalankaa tex 110 x 2 eli sopivaa materiaalia huivia varten. Sitä ei ollut kuin pieni vyyhti joten huivista ei tullut suurensuurta jos nyt ei pienenpientäkään vaan tällainen:

739225.jpg

En ole hirmu haka näiden pitsien kanssa mutta pitipähän yrittää itse suunnitella malli, tosin otin vinkkejä vähän Fifistä ja Lehmuksesta
Pyöröpuikot 4 mm
Lanka Pirtin kehräämön kampalanka tex 110 x 2 (tod.näk.) menekki 80 gr
Koko 140 x 70 cm
Tästä kuvasta näkee mallikerran, siihen on merkitty vain oikean puolen kerrokset, nurja puoli neulotaan nurin:

739237.jpg

Neulominen oli jouhevaa sillä mallin oppi hetkessä ulkoa. Reunojen kanssa piti vähän viilata. Otan aina ensimmäisen silmukan neulomatta ja minun käsialalla käy yleensä niin että oikean puolen ensimmäinen silmukka jää suureksi lenkiksi. Ongelma poistui kun neuloin nurjan puolen viimeisen silmukan oikeaksi, sain kiristettyä sen tiukemmalle eikä lankalenkkiä enää tullut.

Huivin kuvaaminen oli haasteellista kuten muutkin ovat todenneet. No sepä oikeastaan innosti kokeilemaan ja nyt olis kuvia niin ettei tiedä minne ne tunkisi. Ei sitä tännekään viitsi kaikkia laittaa vaan tässäpä muutama.

Onnellinen omistaja innostui kokeilemaan eri tapoja kantaa huivia:

739264.jpg

739266.jpg

739279.jpg

Ja sitten vielä tunnelmakuva työhuoneen ikkunalta:

739280.jpg