Niin vain kävi että lankesin lankaostoksille vaikka uhosin käyttäväni vain varastosta löytyviä lankoja. Ihminen on  heikko. Teki niin mieli tehdä musta bolero ja eihän siihen paljoa lankaa mennyt, kolme vaivaista kerää vain eli melkein niinkuin ei olisi mitään ostanutkaan. Kävi vielä niin että näistä kolmesta kerästä yksi oli eri värierää. Mikä lie pöljyys iskenyt kun en ostaessa sitä tarkistanut = tämä käy siis liian harvoin lankaostoksilla. Eipä sitä vivahde eroa ehkä huomaa noin mustasta neuleesta mutta olipa jännä miten erituntuista sama lanka saattaa olla, toinen oli pehmeää ja toinen paljon kovempaa. On siis puhe Novitan Marine langasta (60 % puuvillaa, 40 % akryyliä) ja neulottu malli on nro 6  Modasta 3/2007 eli sama jonka tein aikaisemmin Butterflysta. Langanmenekki oli noin 250 g ja käytin 4 mm puikkoja.

694947.jpg

Neuloin solmiamiskaitaleet kuudella silmukalla 3 o, 3 n ja lopussa lisäsin yhden silmukan. Näin niistä tuli "kevyemmät" kuin ohjeen mukaan tehtynä. Jotta saisin etu- ja takakappaleiden alareunan näyttämään samanlaiselta aloitin takakappaleen siten että neuloin ensin kaitaleen jossa oli 6 silmukkaa; 3 o, 3 n. Poimin takaosaan tarvittavan määrän silmukoita nurjan puolen reunasta ja aloitin ohjeen mukaisesti sileää neuletta. Mikähän lie mysteeri mutta eipä uskoisi että reunakaitaleessa on sentin verran nurjaa, se näyttää nimittäin sileältä neuleelta. Hihansuissa teinkin sitten niin että neuloin ensin neljällä silmukalla (sileää neuletta) sopivan mittaisen kaitaleen jonka jälkeen poimin sen reunasta 42 silmukkaa joilla aloitin hihan neulomisen. Tuli muka kivemman näköinen kuin ohjeessa. Sain etu-ja takakappaleiden sivusaumojen alareunan siistin näköiseksi kun silmukoin kaitaleen päät toisiinsa kiinni.

694950.jpg

Neuleesta tuli melko nafti ja aika paksu. Olisi ehkä pitänyt käyttää 4,5 mm puikkoja. Melkein on niin että tuo retkuvetku Butterfly tekele on kivempi. Saas nähdä tuleeko niitä edes käytettyä. Nyt loppuin boleron teko tältä neulojalta.