Onpa ollut kiva päivä tämä lauantai. Heräilin aamulla jo kahdeksan aikaan, olisin kyllä voinut vötkyillä  sängyssä vaikka kuinka pitkään mutta en malttanut. Villatakki jäi illalla niin vähää vaille valmiiksi että oikein innolla otin sen käsittelyyn. Kuuntelin samalla Sir Elwoodin uusinta cd:tä, Sattuman Kauppaa ja nautiskelin niin musiikista kuin neulomisesta. Ja tälläinen villatakki kuoriutui siitä pienestä käärme veikeästä:

532714.jpg

Malli on omasta päästä ja suunnittelun lähtökohta oli villahame jonka pariksi takki on tehty. Minä olen kyllä enemmän farkku ihminen mutta käy tuo takki niidenkin kanssa. Lankana käytin Tekstiiliteollisuuden huopalankaa ja jossain vaiheessa huomasin että nämä uudemmat langat ovatkin Esiton huopalankoja. Ne ovat 4 säikeisiä kun taas TT:n lanka on 3 säikeinen. Onneksi tuota pientä paksuuseroa ei huomaa.

532711.jpg
Hihan suissa, etu- ja takakappaleiden reunoissa sekä kauluksessa on nirkkoreunat. Neuloin takin kolme alimmaista raitaa pyöröpuikoilla, sitten neuloin kunkin osan erikseen eli etu-, taka- ja sivukappaleet. Lisäsin kaksi silmukkaa kuhunkin saumanvaroja varten. Hihat neuloin myös pyöröpuikoilla. Yleensäkin yritän välttää turhia saumoja tosin tähän takkiin niitä tuli pakosti tuosta mallista johtuen. Kun laitoin etu- ja takakappaleet  pingotukseen tuli uskon puute. Ensinnäkin näytti siltä että takista oli tulossa liian pieni, toisaalta alkoi epäilyttää että onko tuo malli ollenkaan hyvä, kolmanneksi välähti päähän että tuollainen raidoitus leventää lanteita. No kotiväki lohduttamaan että eihän muodoissa mitään vikaa ole, siis siinä jos ne näkyy. No jaa. Kyllähän se vähän korostaa niitä, katsokaa vaikka:

532710.jpg

Tässä on nyt se hame jonka pariksi takki tuli.

532712.jpg
Nappien väri on vielä mietinnässä. Varastoista ei löytynyt kuin tuollaiset luonnonvalkoiset ja malttamattomana ne piti ommella näin ensihätään.