Kaneliset omenaviipaleet
1 kg omenoita
2,5 dl sokeria
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 kanelitanko
1 tl vaniliinisokeria
Mittaa vesi, sokeri, sitruunamehu ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta. (minä kyllä kuorin omenat ensin ja vasta sitten keittelin liemen)
Poista omenoista siemenkota, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Lisää lohkot sokeriliemeen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 min, kunnes omenalohkot ovat hieman pehmenneet, mutta eivät soseutuneet.
Nosta omenalohkot liemineen hyvin pestyihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä. Omenaviipaleet maistuvat sellaisenaan, lettujen ja kermavaahdon kanssa tai kakkujen ja piirakoiden täytteenä. (olen myös pakastanut tätä herkkua)
Teen yleensä isomman määrän kerrallaan, nytkin taisi olla kolminkertainen annos. En heittänyt kanelitankoa roskiin vaan huuhtelin sen , pujotin lankaan ja laitoin vessaan roikkumaan. Oi, siellä tuoksuu nyt ihan joululta :)
Kommentit