Tauti muistuttaa ikävällä tavalla olemassaolostaan ja siihen kun lisää vallitsevan alakulon niin eipä ole paljon hurraamista. Neulerintamallakaan ei ole tapahtunut mitään mieltäylentävää saatikka suurta. Laatikossa odottaa kasa lankoja, joista olen suunnitellut villatakkia. Saas nähdä milloin jaksan syventyä siihen.

No jotakin pientä sentään on valmistunut. Esikoinen sanoi nähneensä Trendi-lehdessä ihanat neulotut ballerinatossut ja toivoi itselleen samanlaisia. Sillä hetkellä en päässyt nettiin ohjeita hakemaan, joten sävelsin tossukat itse. Tässä tapauksessa en kyllä ilkiä väittää mallia omaksi, sillä niin paljon ne muistuttaa Ilun En pointe-tossuja.

1194894.jpg

lanka       Faunaa ja kampavillalankaa yhdessä, molemmat 100% villaa,
                (tih. 10 cm = 14 s)
menekki  n. 90 g
puikot     5 mm sukkapuikot
koko       n. 36
muuta     3,5 mm virkkuukoukku, vähän Seiskaveikkaa pohjallisiin ja nappi

Loin 20 s ja neuloin hollantilaisen kantapään. Kun olin neulonut 2 cm sileää, loin remmiä varten 12 s, neuloin 4 kierrosta ja päätin 12 s. Tein myös napinläven remmiin. Siistimpi olisi tullut jos olisin tehnyt sen jälkikäteen virkkaamalla. Sitten neuloin 5 cm sileää ja loin 8 uutta silmukkaa, jonka jälkeen tossu jatkui suljettuna neuleena, yhteensä 28 s, eli joka puikolla 7 s. Kärkeen tein sädekavennuksen. Viimeistelin tossun reunat kampalangalla virkkaamalla ja napiksi laitoin virkatun napin, jollaisia tein erääseen villatakkiin. Varmuuden vuoksi virkkasin seiskaveikasta vielä pohjalliset, jotta tossut kestäis paremmin kulutusta.

1194908.jpg

Joululahjoista vielä vähän. Tässä kuva fleece-vuoratusta piposta:

1194903.jpg

Ei ole mikään ihmeellinen juttu, mutta koska väri ja malli olivat toiveiden mukaiset, nuori neiti (jolla on hyvin vaativa maku) hyväksyi sen ja on jopa käyttänyt sitä paljon (huomaa hiukan nukkaantuneesta pinnasta, aiai). Malli on melkein sama kuin tässä pipossa, paitsi että silmukoita oli nyt 44 ja lankana Seiskaveikka yksinkertaisena ja puikot kokoa 3,5. Ai niin, ja tässä mallissa kolme reunimmaista silmukkaa on aina oikein, muutoin sileää.