Täällä sitä ollaan vielä. Edelliseen postaukseen palatakseni; eihän se Flickerin vuosimaksu venettä kaataisi, mutta sisäinen sulovilen kallistuu maksuttoman vaihtoehdon puoleen. Lämmin kiitos Lankakomerolle vinkistä eli sain lisättyä kuvat ravelryyn Picasan kautta.

Minulla ei näytä olevan mitään selkeää teemaa noiden värien kanssa. Ruskean neulepuseron tarve syntyi, kun ostin jokunen aika sitten mustan hamosen, jossa on pieniä ruskeita pilkkuja. Halusin puseroon hyvin yksinkertaisen mallin ja tämä ravelrystä löytämäni Picovoli oli sellainen. Langaksi valikoitui Tennesee siitä yksinkertaisesta syystä, että sitä löytyi juuri sopivan värisenä. Kylläpä kolmipuolosen puikot tuntuivat paksuilta kakspuolosten jälkeen ja neule valmistui nopeasti, ainakin jos vertaa Veeruskan syntyprosessiin. Ja onhan se vaivatonta neuloa kun ohjetta vaan seuraa, ihan terapeuttista ettei tarvinnut koko ajan  funtsia ja laskea, tosin siinäkin on oma viehätyksensä.


_MG_8151.jpg

Pusero on neulottu ylhäältä alas. Mallia muokkasin senverran, että lisäsin hihoihin pari kerrosta pituutta ja huolittelin pään- ja kädentiet virkkaamalla.


_MG_8128.jpg

Malli    Picovoli by Grumperina / Knotions magazine
Lanka  Tennesee
Menekki 230 g
Koko   S
Puikot  3,5 mm

Virkkuukoukku  3 mm

Tämä on kiva, simppeli malli, jota vois käyttää toistekkin. Lantiokavennusten ansiosta pusero on kauniisti tyköistuva. Pituutta olisi voinut olla muutama sentti lisää (tämä taitaa olla vakiolause joka neuleen kohdalla, höh). Kannattaisikohan pusero neuloa alhaalta ylös, jotta saisi pääntiehen hieman pyöristystä(siis etupuolelle), vai onnistuisiko se jotenkin lyhennetyillä kierroksilla ylhäältä aloitettuna? Hmm, tätäpä sietää tutkia eli kokeilla, sitä ennen neulon kuitenkin mustan takin, jonka virittelin puikoille juuri äsken. Musta tuntuu hyvin tummalta.