Puuvillatoppi ja huivi valmistuivat juhannukseksi. Toppia tikuttelin pitkään ja hartaasti. Ohut lanka, 2,5 puikot ja tylsähkö malli, eipä sitä muuta tarvitakkaan. Tämä oli sellainen telkkarineule ja eihän se liukkaasti edisty, jos katsoo telkkaria kovin vähän niinkuin minä. Vaan valmistuihan se kumminkin. Ohje löytyi Novitasta 2/98, tosin muokkasin mallia siten, että muutin ristiin menevät olkanauhat tavalliseksi puseron selkämykseksi. Mallissa minua viehätti erityisesti nuo etukavennukset.

1678473.jpg

1678479.jpg

Malli  nro 25 by Arja Viitala, Novita 2/98
Lanka Novita Kotiväki
Menekki  170 g
Koko  S
Puikot  2,5 mm
Muuta  Pääntien ja olkainten reunat huoliteltu virkkaamalla

Puserosta tuli hyvin tyköistuva, mutta kuten kuvasta näkee, selkäpuoli meinaa aaltoilla, höh. Mallissa on se hauska puoli, että sitä voi käyttää molemminpuolin ja oikeastaan tuo ”nurjapuoli”(seuraavassa kuvassa) on minusta kivempi. Kaiken kaikkiaan kiva toppi mutta väri ei ole mieleinen, lähinnä tulee mieleen mummmojen alushousut, tiedättehän sellaiset laajat pöksyt (tosin ei taida nykymummot enää sellaisia käyttää).

1678470.jpg

Huivi  Malli Lace ribbon scarf by Veronik Avery, Knitty spring 2008
Lanka  Novita Kotiväki
Menekki  85 g
Koko  20 x 165 cm (44 s)
Puikot  3,5 mm

Huivin malli löytyi kun kahlasin räveltämössä. Näitä laceribboneita löytyy jo tuhansia ja enpä ihmettele, sillä malli on aika veikeä ja helppo ynnä nopsa neulottava. Taidanpa tehdä vielä villaisenkin version tästä. Pidän huivista mutta tässäkin väri vähän kaihertaa, tosin se toimii  hiukan paremmin kuin puserossa.

Mulla on kaapissa melkein käyttämättömät punaiset pellavahousut (nuo jotka on jalassa noissa kuvissa). Ne on kivat ja hyvin istuvat, mutta minä jotenkin vierastan kirkkaan punaisia housuja (no olenpas minä nyt nirso). Olin jo jonkin aikaa ajatellut värjätä ne ja nythän sitä sais monta kärpästä samalla iskulla, kun pistäisi samaan liemeen tuon puseron ja huivin. Vaan eipä löydy meidän kylältä tai lähikaupungeista tummanpunaista Nitoria. Olen värjännyt Nitorilla paljon ja ollut erittäin tyytyväinen. Värjäysjälki on ollut tasaista ja väri on pysynyt hyvin. Nyt oli tehtävä tuttavuutta Dylonin koneväreihin. Aikani pähkäilin bordeaun(noinko se kirjoitetaan?) ja rosewoodin välillä ja päädyin jälkimmäiseen.

1678510.jpg

Tässä värjäykseen menevät tekstiilit, yhteensä 850 g. Tuo valkoinen on harsokangaspussi tai paremminkin rinkula, jonka sisällä on lankavyyhti. Ajattelin, että värjäänpähän vähän lankaakin, jos tulee tarve muokata toppia(leventää olkaimia ettei rintsikat näkys). Myös äidin vaaleanpunainen mekko halusi vaihtaa väriä. Klikkaa kuvaa niin näet lopputuloksen.

Kun kurkistin koneeseen värjäyksen jälkeen, vaatteet näytttivät hieman laikukkailta. Meinasin jo vaipua masennukseen, mutta toisen pesun ja kuivumisen jälkeen tulos olikin tasainen eli huhuhuh, hyvinhän tässä kävi. Väri näyttää juuri siltä kuin pakkauksen kyljessä luvatiin, tosin topin ja huivin sävy muistuttaa aikalailla punamultaa, mikä ei ole ollenkaan paha juttu (onko rosewood sama kuin punamulta?).

Housut ovat edelleen punaiset, mutta nyt vähän murretumman sävyiset. Jospa näitä tulee käytettyä hiukan useammin kuin ennen.

1678481.jpg

1678486.jpg

Jotta muodonmuutoksesta olisi tullut vieläkin selvempi, oli tarkoitus vaihtaa myös hiusten malli takaisin polkkatukaksi (eli ainakin 30 senttiä pois). No sitä tässä vielä harkitaan.