Kohta on kesä ja tämä vaan villasukkia neuloo. Kyllä niitä on tarvinnutkin, olen senverran vilukissa että yösukkiakin vielä käytän. Ei tule uni jos jalkoja palelee, ei.

Muutama viikko sitten värjäilin näitä lankoja Kool-aidilla ja mielestäni tuo edellisten sukkien väritys osui paremmin kohdalleen, punaruskeasta en ollut niinkään varma. Kävikin niin, että jälkimmäinen osoittautui todella kauniiksi neulottuna pintana. Siinä oli jotenkin niin kauniit murretut sävyt. No minäpä neuloin niistä sukat ja ajattelin, että kiinnitänpä värit vähän tiukemmin, etteivät vaan pesussa pääse irti. Se homma meni kertakaikkiaan mönkään ja sukat pilalle. Vähänkö harmitti. Ja sitä ihananväristä lankaa ei jäänyt kuin pikkuinen nyttyrä.

1594035.jpg

Ei auttanut muu kuin yrittää värjätä uudelleen, vaan eipä siitä samanlaista tietenkään tullut, vallankin kun oranssia väriä oli liian vähän.

1594039.jpg

No ei tämäkään lanka nyt niin kauhea loppujenlopuksi ole. Jos sukat olisi neulottu pelkästään punasävyisellä langalla, niin lopputulos olisi ehkä ollut hieman rauhaton. Vaalea lanka rytmittää pintaa mukavasti ja korostaa punaisen eri sävyjä paremmin. Tuo räsymattoraidoitus on oikeastaan aika veikeä. Ei vaan parane heittää sukkia eteisen matolle, eihän niitä edes löytäisi sieltä kun ovat niin maaston väriset.

1594032.jpg

Lankana alunperin luonnonvalkoinen Nalle, vaaleat raidat Maija-lankaa, yhteensä n. 70 g.
2,5 puikoilla, 60 silmukalla neulotut.

Tilasin Kool-aideja lisää ja vielä minä yritän loihtia samat sävyt kuin tuossa pikku nyttyrässä.