Vieläkö se jämälanka kuukausi on meneillään? No nyt minäkin sitten osallistunut siihen, tämä uusin huivi on nimittäin neulottu niistä Florican jämistä, jotka jäi kun olin tehnyt villatakit.

Koska langan määrä oli rajallinen, malliksi piti valita kapea, pitkulainen huivi. Ajattelin, että teenpähän niin pitkän huivin kuin langasta tulee ja siitähän tuli ihan hyvän mittainen. Kyllä vain onkin riittoisa lanka tämä Florica.

1467156.jpg

Malli         Silver Bell´s scarf by Knitting Fog
Lanka       Novita Florica
Menekki   120g
Koko         n. 30 x 195 cm (53 s)
Puikot       4 mm pyöröpuikot

Taisin etsiä Silver Belle takkeja räveltämössä kun törmäsin tähän huivimalliin. Näytti niin kivalta, että päätin kokeilla. Knitting Fogin ohjeesta muuten puuttui yksi YO, mutta sen paikan kyllä löytää helposti. Vaan kenenkäs malli tämä oikein onkaan? Knitting Fogin kommenteissa joku arveli että se on Barbara Walkerin Dayflower Lace malli ja niinhän tuo näyttää olevankin. No on tuossa ohjeessa sen verran eroa että Knitting Fogilla on parissa kohtaa 4 yhteen kavennuksia, kun taas toisessa ei ole. Tätä pitsikuviota on käytetty puserossakin. Malleista poiketen tein huivin reunat siten, että neuloin ensin kuudella silmukalla (2 o, langankierto, 2 yht., 2 o) sen verran pitkän suikaleen että sen yläreunasta saattoi poimia 53 silmukkaa, joilla sitten neuloin itse huivi. Yläreunan kaistaleen kiinnitin huiviin silmukoimalla.

1467154.jpg

Huivi ja takki ovat harmittavan samanväriset. Kävi niin, että värjäsin vaalean takin mariinin siniseksi, mutta koska koneessa oli muitakin värjättäviä, sävy jäi ehkä liian vaaleaksi. No, täytynee värjätä uudestaan.

Ilun blogissa oli hauska haaste eli työpöydän kuvaus. Minun työpöytänä toimii olkkarin pöytä, jonka virrallinen virka on toimia pelipöytänä. Koska pelejä pelaillaan enimmäkseen sellaisina viikonloppuina kun nuoriso kyläilee, niin muun ajan se on lastattuna minun tavaroilla, lähinnä siis neulomuksilla.

1467158.jpg

Nyt on mietinnässä seuraava neule ja teinkin muutaman mallikokeilun. Hain vinkkejä tuosta 400 knitting stitches kirjasta ja kappas vain, törmäsin virheeseen, vai tulkitsinko muka ohjetta ihan väärin. Sivulla 197 on lacy v-stitch ohje, jossa kuva ja malli eivät käy yksiin. Kun neuloo ohjeen käännökset päinvastoin, niin johan alkaa näyttämään samanlaiselta kuin kuvassa.