Mitenhän se on mahdollista että näin nuorella on jo "vanha" lapsi, en ymmärrä :)

Lupasin ommella vanhojentanssipuvun tyttärelleni. Toiveena oli yksinkertainen, olkaimeton mekko, johon tulisi silkkinauha ja rusetti taakse. Koska en löytänyt sopivia kaavoja, täytyi yhdistellä vähän sieltäsuntäältä. Mekon kangas on ryppytaftia, nauha ja rusetti jotain liukasta kangasta, vuoren helma vaaleanpunaista tylliä, kampauksessa satiininauha. Ensin ostettiin mekon kangas, sitten hanskat ja niinpä vaan löydettiin juuri oikean väristä rusettikangasta ja nauhaa.

1302454.jpg

Ompelin rusetin ikäänkuin tyynyliinaksi, tosin pujotusaukko tuli taakse keskikohalle. Sisälle laiton tylliä ja se sai rusetin pysymään ryhdikkäänä.

1302453.jpg

Minun taitava kummityttö (parturi-kampaaja) teki tyylikkään kampauksen. Kiitos, Sonja.

Vähän jännätti, että pysyykö mekko tanssin tiimellyksessä päällä vai ei. Varuilta kiinnitin tarranauhaa rintsikoihin ja puvun yläosaan. Kaikki meni hyvin, teippiä ei tarvittu ja mekko pysyi kuin pysyikin päällä.

1302455.jpg

Täällä päin on tapana että vanhojentanssien yhteydessä on muutakin ohjelmaa siis on joku juonellinen tarina, jonka vanhat ovat yhdessä tehneet. Tänä vuonna oltiin Las Vegasin pelikasinoilla ja näin hurmaavaa pukuloistoa siellä oli:

1302460.jpg

Kaksi oikeanlaitimmaista pukua on minun käsialaa.