Jokunen vuosi sitten askaroin puisia vinkkeleitä, joista tuli kuusenkoristeita, jääkaappimagneetteja ja koristeita juolupaketteihin. Tossut on maalattu askartelumaalilla ja koristeltu geelikynällä. Ne ovat kooltaan noin 3 x 4 senttiä.

1127354.jpg

1127343.jpg

Myös vannesahalla vanerista sahattuja aurinkoisia tähtiä loistaa meidän jääkaapin ovessa. Tässä yksi:

1127346.jpg

Meidän keskimmäinen oli pienenä poikana kova purkamaan kaikenmailman rikkinäisiä sähkövehkeitä. Olikohan se joku levysoitin vai mikä mistä löytyi suuri määrä pieniä magneetteja. Niistä on ollut iloa pitkäksi aikaa ja niitä on liimattu myös noiden tossukoiden ja tähtien taakse. Ja kas kummaa, poika opiskelee tätänykyä sähköalaa.

Neulerintamalla ei ole hiljaista, salaista kylläkin. Uskallan esitellä vain nämä kummitytön ja sisarensa jutut, sillä en usko heidän eksyvän tänne.

1127339.jpg

Malli         oma, peruslapanen Pinja-sukan kuviolla
Lanka       Nalle
Menekki    n. 45 g
Koko         n.10-vuotiaalle, 49 silmukkaa
Puikot       3 mm sukkapuikot

Lapasista tuli ohuehkot eli ei mitkään pakkasrukkaset. Koosta en ole ihan varma eikä lähistöllä ole ketään kymmenkesäistä jolle sovittaa, siis pitää painottaa palautusmahdollisuutta lahjan saajalle.

Pikkusisko saa sukat:

1127338.jpg

Malli         oma, melkein Milja-sukka
Lanka
       Novita Wool (100% villaa)
Menekki    n. 50 g
Koko         n. 34, 46 silmukkaa
Puikot       3 mm sukkapuikot

Muunsin Milja-mallia siten, että pitkittäisten kuvioraitojen välissä on 1o, 1n resoria. Takana oleva kuvioraita ei jatku kantalapussa. Kantapään vahvikkeeksi neuloin paksua rullalankaa yhdessä villalangan kanssa. Toivottavasti se lisää kestävyyttä edes vähän.


1127340.jpg

Vasemmalla sukanvarsi takaapäin ja oikealla edestä. Sukista saa huomattavasti paremman kuvan kun kuvaa ne jalassa vaan eipä löydy meiltä näin pieneä jalkojakaan.

Ja nyt neulomaan.