Eipä jäänyt Poikakaan ilman pehmeää pakettia. Jotta lahja ei olisi ollut ihan tylsä, laitoin toiseen lapaseen kahisevaa ja toiseen kilisevää. Tänä aamuna oli ihana kuulas, tuuleton pakkassää ja niinpä mentiin kuvaamaan lapasia virran rannalle. Lahjansaaja oli vielä untenmailla, joten vanttuissa oli lainakädet. Musta väri teki värinmäärityksestä haasteellista vallankin kun aamuaurinko oli todella kirkas.

1036935.jpg

Malli         oma
Lanka       Seiskaveikka kaksinkertaisena
Menekki   120 g
Puikot       5 mm sukkapuikot, olisi voinut olla paksummatkin
Silmukkamäärä 32, 8 s puikolla

Aikanaan minulla ei ollut kovin hyvä maine sukulaislasten parissa. Minä olin se tylsimys, jolta tuli aina pehmeitä paketteja jouluisin ja synttäreillä. Sama tyyli taitaa jatkua, tosin olen vähän laiskistunut vanhemmiten vai onko käynytkin niin että lapset ovat kasvaneet ja uusia on tullut vähemmän. Ehkä molempia. No onneksi sillointällöin putkahtaa maailmaan uusia pienokaisia, viimeksi eilen. Onnea vaan avokin siskolle ja perheelle poikavauvan johdosta. Hm, mitähän sitä osaisi neuloa neulovan äidin lapselle??

Kummitytölläni (ks. edellisen postauksen alin kuva) on jo iso poika, melkein metrin mittainen. Mummonsa tilasi villapuvun Mischa-pojalle sellaisin evästyksin, että sinistä saisi olla ja vihreäkin on kaunis väri, muuten vapaat kädet. Tällaisen puvun tikuttelin:

1036941.jpg

Malli        oma (voiko raidoitusta omia?), silmukkamääriin vinkkejä malleista
                nro 30 ja 32, Novita 2/2002        
Koko       100 cm
Lanka      Nalle ja Nalle Colori
Menekki  vaaleansininen 220 g
                tummansininen 50 g
                colori 100 g
Puikot      2,5 mm (reunaresoreita neuloessa) sekä 3 mm
6 kpl nappia

Neuloin housunlahkeet ja takinhihat sukkapuikoilla välttääkseni turhia saumoja. Villatakin etu- ja takakappaleet on myös neulottu ilman sivusaumoja. Teen niin melkein aina, säästyy turhalta ompelulta. Housujen etupuolelle silmukoin "kiekuran". Lapsethan ovat innokkaita pukijoita jossain vaiheessa. Jospa housut menisivät tällä konstin helpommin oikein päin jalkaan.

Joskus luin jostakin neulefoorumista vihjeen, kuinka välttää porrastusta, joka tulee kun vaihtaa väriä. Vinkki toimii eli värinvaihdoksen kohdalla kannattaa tehdä niin, että neuloo yhden kierroksen uudella värillä ja kun alkaa toista kierrosta(siis samalla värillä), nostaa ensimmäisen silmukan alapuolella olevan silmukan puikolle ja neuloo ensimmäisen ja nostetun silmukan yhteen ja siitä homma jatkuu normaalisti. Tulikohan tämä kerrottua ymmärretysti? Jos ei, niin kertokaa. Tässä kuvatodoste homman toimivuudesta:

1036946.jpg

Jos kuminauhakujan tekee niin, että neulos käännetään kaksinkertaiseksi, saattaa siitä tulla liian paksu. Äidiltä opin tavan, jolla kuminauhakujasta saa "ohuemman" ja huomaamattoman. Virkataan hiirenhäntää ja kiinnitetään se virkkauksen yhteydessä vyötäröresoriin ja sitten pujotetaan kuminauha "kujaan". Kuva kertonee asian selvemmin.

1036949.jpg

Toivottavasti villapuku on mieleinen ja sopivan kokoinen. Huomenna Kusti saa polkea sen pohjoiseen, jossa oli kuulemma tänä aamuna 15 astetta pakkasta. Villahousuilmat ovat siis alkaneet ja tekisi mieli laulaa luikauttaa että...

                                 ...jospahan säilyis äidin lapset kylmältä maailmassa....

Siis sukat, lapaset, lakit ja huivit käyttöön.