Kohta tulee vuosi siitä, kun aloitin tämän neuleblogin. Olin aikani seuraillut muiden blogeja ja rohkaistuin puuhaan itsekin, vaikka aluksi vähän ujostutti (muut näyttivät niin taitavilta ja ennenkaikkea ahkerilta). Ahkeruudessa en ole kyllä pärjännyt kummoisesti, sillä tauti on vaatinut veronsa, sen suhteen on ollut rankka vuosi. Mutta eihän täällä kilpailemassa olla (muuta kuin ehkä itsensä kanssa). Mukavaan, kannustavaan joukkoonpa olen tullut. Täällä on ollut ilo pyöriä muiden mukana.

Olen osallistunut joitakin kertoja muiden blogiarvontoihin (vaikkei tätä onnetar suosi, ei sitten millään), joten päätinpä minäkin järjestää vuorostani sellaisen. Siis rakkaat kanssaneulojat eli synttärivieraat, tervetuloa syntäriarvontaan, joka on leikkimielinen tietokilpailu eli: Kertokaapa minulle esim. sellainen elokuva, laulu tai muu taidepläjäys joka/jossa on neulojan kannalta mielenkiintoista nähtävää/kuultavaa/koettavaa. Minä aloitan näillä:

Kaun sitten näin elokuvan Seitsemän vuotta Tiibetissä. Siinä oli muistaakseni silmiähivelevä kohtaus, jossa Brat Bittillä oli päällään harmaa villapaita, ah mikä yhdistelmä. Ja samassa teemassa pysyäkseni laulaa luikautan Pekka Ruuskan Rafaelin enkelin, sielläkin seikkailee harmaa jumpperi. Nyt on teidän vuoro, silvyplee.

Ja koska etsinnöistä huolimatta en löytänyt kuvaa Bratistä villapaitoineen, on tyytyminen tähän melkein yhtä hurmaavaan villatakkipoikaan nimeltänsä Ken:

1365533.jpg

Ken on syntynyt vuonna 1962, mutta tämä yksilö lienee ilmaantunut meidän lastenkamariin joskus 1966-70. Nimeltänsä hän on Kari Lehtoranta.

1365538.jpg


1365544.jpg

Arvonta suoritetaan viikon päästä 18.3 eli aloituspäivänä.

Muistaako kukaan nähneensä sellaisen ilmeisesti englantilaisen elokuvan, joka kertoi sisaruksista, jotka saivat elannon neulomalla sormikkaita? He asuivat jollain syrjäisellä seudulla joko Irlannissa tai Englannissa ja tapahtuma-aika oli ehkä joskus 1910-40. Sen muistan että elokuva oli hyvä ja ehkä yks näyttelijöistä oli Vanessa Redgrave, en ole varma. Oliskohan se tehty joskus 1960-90 välillä.